Holistic Multivitamin 90 kaps

I lager.

249 kr

Multivitamin

Holistic MultiVitamin är ett kosttillskott. 

Vitaminer är viktiga för kroppen som delkomponenter i enzymer, vilka fungerar som katalysatorer i nästan alla metaboliska reaktioner. Vitaminerna är på så sätt delaktiga i reglering av ämnesomsättning, omvandling av fett och kolhydrater till energi samt uppbyggnad av skelett och andra vävnader. Näringsvärdet av vitaminer försämras successivt i våra råvaror på grund av sämre näringsinnehåll i jordarna, olämpliga odlingsmetoder samt skörd av otillräckligt mogna frukter och grönsaker. Dessutom förekommer i stor utsträckning raffinering och industriell bearbetning av moderna livsmedel, vilket ger ytterligare försämring av näringsvärdet. 

Vitamin A, C och D bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion. 

Vitamin B6, niacin, C och folsyra bidrar till att minska trötthet och utmattning. 

Tiamin (B1), B6, B12 och folsyra bidrar till normal psykologisk funktion. 

Vitamin A och riboflavin bidrar till att bibehålla normal hud.

Innehåll

90 vegetabiliska kapslar. 

Ingredienser: 

Askorbinsyra, citrus bioflavonoider, niacinamid, d-alfatokoferylsuccinat, d-kalciumpantotenat, kolinbitartrat, pyridoxinhydroklorid, tiaminmononitrat, riboflavin, inositol, paraaminobensoesyra, nikotinamid, betakaroten, pteroylmonoglutaminsyra, fyllokinon, Bioperine® (svartpepparextrakt), retinol-palmitat, cyanokobalamin, kolekalciferol, biotin, klumpförebyggande medel (kiseldioxid).

Kapseln är vegetabilisk och råvaran är gjord av cellulosa från tall. 

Innehåll En kapsel: 

A 1500 µg 

C 200 mg 

Bioflavonoider 25 mg 

D3 8 µg 

E 35 mg 

K 40 µg 

Tiamin (B1) 10 mg 

Riboflavin (B2) 10 mg 

Niacin 71 mg 

Pantotensyra 33 mg

B6 (pyridoxin) 10 mg 

B12 (kobalamin) 15 µg 

Biotin 50 µg 

Folsyra 180 µg 

Inositol 10 mg 

Kolin 15 mg 

PABA 10 mg

Bioperine 5 mg 


A-vitamin i Holistic MultiVitamin

A-vitaminet utgörs av 500 µg retinol och 2000 µg betakaroten. 2000 µg betakaroten motsvarar 1000 µg A-vitamin. Totalt motsvarar detta 1500 µg A-vitamin vilket är det värde som anges på etiketten. 

(Det är enligt lagstiftning inte tillåtet att ange mängden betakaroten i näringsdeklarationen under ”Innehåll” på etiketten. Man ska endast ange summan av den mängd A-vitamin som man beräknar att betakarotenet kan ge upphov till och mängden tillsatt retinol. Betakaroten får däremot stå med i uppräkningen under ”Ingredienser”.)

Dosering vuxna

1–2 kapslar per dag eller enligt rekommendation. Rekommenderad dos bör ej överskridas.

Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaring Förvaras torrt och utom räckhåll för barn.